Lăcaş de reculegere şi de artă sacrală

Biserica evanghelică Sf. Ioan din Sibiu (Johanniskirche) este unul din lăcaşele de cult mai noi ale B.E.R. În toamna anului 2012 au fost sărbătoriţi ‘de abia’ 100 de ani de la sfinţirea acestei biserici. In anul 2005, biserica a fost renovată. Începând cu sărbătoarea Paştelui în 2012, aici se ţin slujbele duminicale principale ale comunităţii evanghelice din Sibiu, Catedrala evanghelică din Piaţa Huet fiind închisă pentru renovare.

Lăcaş de artă sacrală

În ultimul deceniu, biserica Sf. Ioan a devenit un spaţiu în care oamenii se întâlnesc cu arta sacrală. Însăşi clădirea invită la amirat, dar şi cele două altare poliptice deosebit de valoroase din Roadeş şi Fişer, orga din Hodod, străvechea cristelniţă din Brădeni sau icoana modernă a Mântuitorului, pictată de Katharina Zipser. mai multe…

Lăcaş istoric

Biserica Sf. Ioan este amplasată parţial pe fundamentul vechiului zid de apărare a Sibiului. Datorită unor defecte în construcţie, lăcaşul de cult care s-a aflat înainte în acest loc a fost dărâmat la numai 16 ani după construirea lui în 1883. Pentru actuala clădire, Consistoriul Superior a organizat und concurs care a fost câştigat de tânarul arhitect Josef Bedeus von Scharberg. mai multe…

Lăcaş pentru slujbe religioase, asistenţă spirituală, rugăciune şi muzică

Este îmbucurător că biserica Sf. Ioan este în continuare folosită pentru slujbe religioase, rugăciuni, botezuri şi cununii, slujbe religioase pentru tineri şi studenţi, pentru elevii la începutul şi sfârşitul anului şcolar. Copiii şi tinerii sunt invitaţi să participe la diferite evenimente deosebite cum ar fi Zilele Bibliei, Drumul Crucii al copiilori, sărbătoarea Sf. Martin şi altele. Tot aici în biserică au loc evenimente legate de Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor, reculegeri, concerte corale şi de orgă. mai multe…

 

Logo EKR