ARS SACRA REDIVIVA – Artă bisericească pusă în valoare. Conservarea şi restaurarea patrimoniului religios

TH Plakat A2 ASR BTInvitaţie la vernisajul expoziţiei

ARS SACRA REDIVIVA –
Artă bisericească pusă în valoare.
Conservarea şi restaurarea patrimoniului religios

Luni, 27 noiembrie 2023, ora 17:00
la Sala Terasă a Casei Teutsch din Sibiu, str. Mitropoliei 30

Durata expoziţiei: 27.11.2023 – 19.04.2024
Orar de vizitare: luni – vineri 10:00–17:00

Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România are onoarea de a găzdui o expoziţie dedicată efortului profesional pentru conservarea şi restaurarea patrimoniului religios.

Dat fiind parteneriatul nostru cu Secţia Conservare – Restaurare a Departamentului de Istorie, Patrimoniu şi Teologie Protestantă din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, un număr de piese din patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România şi cel al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului au făcut obiectul unor lucrări de licenţă şi disertaţie.

Expoziţia îşi propune în mod deosebit să aducă în atenţia publicului interesat patrimoniul religios al Transilvaniei, precum şi nevoia de protejare şi de îngrijire a acestuia.
Expoziţia reuneşte obiecte care necesită intervenţii de conservare şi restaurare, puse laolaltă cu obiecte restaurate, respectiv cu documentaţia ştiinţifică a intervenţiilor realizate.

Expoziţia oferă o platformă de prezentare pentru restaurări şi lucrări de licenţă şi disertaţie încheiate cu succes, care să arate dedicarea şi efortul profesional pentru salvarea patrimoniului religios, acestea constituind la rândul lor un act de credinţă.