NOAPTEA MUZEELOR

la Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România

Plakat A2 NM 19

în Casa Teutsch din Sibiu

În cadrul evenimentului cunoscut drept NOAPTEA MUZEELOR, care în anul 2019 are loc sâmbătă 18 mai 2019, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch (Sibiu, str. Mitropoliei 30) este vizitabil gratuit între orele 10:00-21:30. De asemenea, vizitatorii pot beneficia de ghidaj gratuit în limba română de la ora 20:00.

La ora 18:00 va fi oferită o introducere în expoziţia temporară “Stranele din Dupuș și restaurarea lor. Stranele transilvănene ale meșterului Johannes Reychmut din Sighișoara.“

EXPOZIŢIA PERMANENTĂ

Muzeul deschis în 2007 prezintă în circuitul de vizitare peste 800 de ani de istorie a saşilor transilvăneni şi a bisericii lor. Prin exponate de excepţie, expoziţia permanentă documentează istoria colonizării, cetăţile bisericeşti, viaţa cultică şi comunitară, învăţământul confesional – toate acestea cu referire la contextul istoric, textele structurate tematic, prezentând o imagine de ansamblu. Piesele de mobilier bisericesc şi o veritabilă colecţie de vase de cult fac din acest muzeu un lăcaş al memoriei Bisericii Evanghelice C.A.

EXPOZITIA TEMPORARĂ

Stranele transilvănene ale meșterului Johannes Reychmut din Sighișoara

Stranele din 1537, provenite din mica biserică săsească din satul Dupuș (germ.: Tobsdorf) din Județul Sibiu, au fost restaurate de specialiștii Școlii Superioare pentru Științe Aplicate și Artă (Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst /HAWK) din Hildesheim și reinstalate în biserica Sf. Margareta din Mediaș, în noiembrie 2018. Expoziția itinerantă elaborată de HAWK Hildesheim documentează și ilustrează procesul complex al salvării acestui obiect de patrimoniu deosebit de valoros.

PROGRAMUL MUZEULUI

În afara Nopţii Muzeelor, programul de vară al Muzeului Bisericii Evanghelice C.A. este luni – sâmbătă, orele 10:00-17:00. Închis duminica şi de sărbătorile legale şi religioase. Ghidaje cu programare prealabilă sunt oferite în limba română, germană sau engleză.

CONTACT

Coordonator muzeu: 0731 001364; teutsch.museum@gmail.com;