NOAPTEA MUZEELOR

Crucea Cisnadie, poza dp diapozitiv, Muzeul Bis. Ev.la Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România

în Casa Teutsch din Sibiu

În cadrul evenimentului cunoscut drept NOAPTEA MUZEELOR, care în anul 2018 are loc sâmbătă 19 mai 2018, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch (Sibiu, str. Mitropoliei 30) este vizitabil gratuit între orele 10:00-21:30. De asemenea, vizitatorii pot beneficia de ghidaj gratuit în limba română de la ora 20:00. La ora 19:00 va fi oferită o introducere în expoziţia temporară Hans Hermann (1885-1980) – Reîntâlnire. Grafică din şase decenii.

EXPOZIŢIA PERMANENTĂ

Muzeul deschis în 2007 prezintă în circuitul de vizitare peste 800 de ani de istorie a saşilor transilvăneni şi a bisericii lor. Prin exponate de excepţie, expoziţia permanentă documentează istoria colonizării, cetăţile bisericeşti, viaţa cultică şi comunitară, învăţământul confesional – toate acestea cu referire la contextul istoric, textele structurate tematic, prezentând o imagine de ansamblu. Piesele de mobilier bisericesc şi o veritabilă colecţie de vase de cult fac din acest muzeu un lăcaş al memoriei Bisericii Evanghelice C.A.

EXPOZITIA TEMPORARĂ

Expoziţia Hans Hermann (1885-1980) – Reîntâlnire. Grafică din şase decenii, o retrospectivă de grafică a cunoscutului artist sibian, va putea fi vizitată între 14.03. şi 28.07.2018 la Casa Teutsch – Centrul de dialog şi cultură al Bisericii Evanghelice. Hans Hermann a fost o personalitate a societăţii artistice româneşti, având şi meritul de a fi susţinut viaţa artistică locală şi regională în calitate de preşedinte al filialei Uniunii Artiştilor Plastici, în anii postbelici până în 1966 – vremuri zbuciumate din punct de vedere politic şi economic. Faima artistică o datorează în mare parte operei sale grafice, neobişnuit de amplă şi de larg răspândită, cu o preferinţă tematică netă pentru siturile de arhitectură istorică ale oraşelor din Transilvania.

PROGRAMUL MUZEULUI

În afara Nopţii Muzeelor, programul de vară al Muzeului Bisericii Evanghelice C.A. este luni – sâmbătă, orele 10:00-17:00. Închis duminica şi de sărbătorile legale şi religioase. Ghidaje cu programare prealabilă sunt oferite în limba română, germană sau engleză.

CONTACT

Coordonator muzeu: 0731 001364; teutsch.museum@gmail.com;

www.teutsch.ro/ro/muzeu-patrimoniu/; www.teutsch.ro

Coordonator muzeu, H. König

Director Casa Teutsch, G. Rudolf